23 december 2006
Vad är väl Bjällerklang i jämförelse med det lugna, trygga mullret från mudderverket i viken? Nu viskas det på bryggan och alla håller tummarna för att alla bekymmer med det tekniska ska vara över. En särskilt tacksam hälsning går till Kent, muddrarbasen, som har slitit hårt för att få igång underverket, och som t.o.m. offrat sina egna helgplaner utomlands för den goda saken skull.
Därmed önskar redaktionen EN RIKTIGT GOD HELG!
16 december 2006
Är det någon som undrar över stilleståndet på muddringsfronten? Nu finns svaret att läsa i Sundsvalls Tidning. Redaktionen måste iväg nu och förbereda julen på sitt håll, så Ni får läsa HÄR.
12 december 2006
Inte har det väl undgått någon, att Julmarknaden gick av stapeln i söndags. Det var uselt trist väder dagarna före och efter med tjock dimma och regn, så som vi vant oss under den här milda hösten, men just till den viktiga marknadsdagen lade sig isen i viken, stjärnorna glimmade från en klar himmel och det blev riktig god stämning i byn. Föreningen Tomtarna, som står för hela spektaklet, gjorde som vanligt en stor och uppskattad insats. Skvallerredaktionen var mangrant ute och dokumenterade evenemanget. HÄR kan Ni se en fotokavalkad.
10 december 2006
Som traditionen bjuder avslutades höstterminen i bastun med en julfest, som gick av stapeln igår. Den sätter alltid djupa spår i våra sinnen, manliga såväl som kvinnliga. Vill Du veta varför, titta HÄR!
2 december 2006
Det är ju inte så att allt man hör på bryggan är glada nyheter. Nu har vi som bor i Skatan förlorat en av våra käraste bybor. Bertil Carlsson har lämnat oss, och igår följde vi honom till hans sista vila. Vi vande oss att se honom tillsammans med hans älskade Siv Åsander. Vi tror på Gunilla, när hon säger att mamma visats omätbar kärlek och omsorg under den tid Siv och Bertil fick tillsammans. HÄR kan Ni se en bild från Dosan tagen i solnedgången en höstdag år 2001.
21 november 2006
Titta HÄR på den gamla trotjänaren, som nu har gjort sitt för gott!
18 november 2006
Nu är Sjöfartsverkets vattenståndsmätare lagad och fungerar som den ska.
Muddringen står stilla för närvarande p.g.a. ett motorhaveri. Kent meddelar dock att det kommer en ny motor, så att de kan sätta igång på tisdag igen. Då blir det fråga om intensivt arbete dygnet runt, muddring på dagarna och bortforsling av muddermassor på nätterna. När det blir aktuellt med de privata områdena, kommer Kent att höra av sig till de närmast berörda fastighetsägarna.
17 november 2006
På Njurunda Skärgårds egen sida finns det mer att läsa om muddringsprojektet. Vi hade ett projektmöte den 15 november.
Kent, muddrarbasen Ni vet, berättade att han har sett en säl utanför gästbryggan alldeles intill mudderverket! Så det kan väl inte vara så förfärligt förorenat i vattnet, eller hur? Han berättade också att han i dagsläget har förbrukat 20 m3 dieselolja, 20 000 liter!!
14 november 2006
Vattenståndet har varierat väldigt de senaste dagarna, men hur högt var det egentligen idag? På SMHI:s hemsida rapporterades 65 cm över medelvattenstånd kl. 13.00, men den som ringde till Sjöfartsverkets 060-nummer fick höra att det just samtidigt var 92 cm över! Vem har rätt? Liknande diskrepanser har observerats tidigare, och för den som ser vattnet stiga utanför sitt båthus, blir det ju lite nervöst.
Nu är frågan utredd! Efter samtal med dels SMHI dels Sjöfartsverkets lotsstationen på Alnö, kan berättas att SMHI:s data kommer från just densamma lotsstationen. Men - häng med nu - Sjöfartsverket, till vilket lotsstationen hör, har dessutom ett eget mätinstrument, s.k. pegel, som inte har fungerat så bra under senaste tiden. Det är från den här senare pegeln man läser in data till den automatiska telefonsvararen. På lotsstationen säger man att 060-numret endast är för internt bruk, och dessa värden är inte officiella. Alltså, rekommendationen från Sjöfartsverket är: "Lita inte på telefonsvararen!", titta på SMHI:s hemsida i stället. Eftersom både Sjöfartsverket och SMHI har sina huvudkontor i Norrköping, kommer de att ta kontakt med varandra.
Vattenståndet var som högst + 65 cm idag kl. 15.00. I lördags var det som högst 69 cm.
3 november 2006
Följande brev kom alldeles nyss:
"Jag talade med ”muddrarbasen” Kent härom kvällen. Anledningen var att klargöra
hur just jag och mina grannar vill ha muddrat på vårt vatten. Då passade jag på
att framföra min oro över att de inte ska bli klara med muddringsarbetena innan
isen lägger sig framåt december. Men det är inga problem med is fick jag lära
mig. De kan muddra även om isen är riktigt tjock. Och de ordnar med en ränna så
att de kan gå ut o in i viken. De problem som kan uppstå är om det är is när de
ska stänga pråmen efter tömning. Då får de gå ut på öppet vatten för att kunna
stänga. Detta vet säkert många Skatanbor redan men
det är kanske fler än jag som funderat. Men nu vet vi att de kan hålla på till
den 20 mars enligt miljödomen. Men det ska väl inte vara nödvändigt.
Bästa hälsningar,
Ingeli Gagner"
1 november 2006
Nu har snön kommit, minsann, och den kom horisontellt, så att säga. Muddringsprojektets miljöövervaknings- och forskningsfartyg "PIPPI II" blev nersnöad trots att den låg längst inne i båtlänningen. Tittar Ni noga på bilden HÄR, ser Ni att snön t.o.m. snikade sig in mellan vedträna. Dags att dra upp båten nu, kanske, men än är muddringen på gång, så det får dröja.
28 oktober 2006
På bryggan hördes inte särskilt mycket av den storm som lamslog (nåja) Sverige igår. Man kunde höra att det blåste 30 m/s på Brämön, men det var på radion, inte hördes det särskilt mycket här. Inte har det kommit någon snö i Skatan heller. Muddringen pågår alltså planenligt. Allt detta meddelas, eftersom vi vet att händelserna här följs av många Skatan-vänner runt vår jord, t.ex. i Brasilien, Florida, Spanien, Italien, Lund, Stockholm, Piteå med flera avlägsna orter.
Kommer Ni ihåg Näslunds båt, som fanns med vid utställningen när Nätboden invigdes? Den har varit borta från Skatan några år, men återkom för en tid sedan. Ni kan se en bild och läsa historien omkring den HÄR.
18 oktober 2006
Kanske är detta sista vackra höstdagen. Alla verkar ha fullt upp med att förbereda vinterns ankomst, vilken SMHI har förvarnat om till i morgon. Vi har ändå haft en synnerligen varm och behaglig höst så långt. Muddringen i viken går som den ska, d.v.s. framåt med säkra skoptag. Snart har de nått in till innersta delen. Läs mera om detta på Njurunda Skärgårds egen sida!
11 oktober 2006
Det surrar av frågor på bryggan om muddringen. Åke, som är muddrarbas nu, meddelar följande: Ja, vi använder bara en pråm för närvarande. Den andra läcker och behöver repareras. Det är så bra väder just nu att vi kör för fulla muggar med den pråm vi har. Den läckande pråmen reparerar vi när vädret blir sämre. Jobbet går bra, lite problem får man alltid räkna med. Viken kommer att bli muddrad, lita på det!
4 oktober 2006
Idag såg vi mudderverket med kran, pråmar och allt inne vid Gästbryggan. Det var dags att tanka bränsle. Inte mindre än 20 kubikmeter = 20 000 liter togs ombord till en kostnad av - just det - 200 000 kr, eller så. Undra på att projektet kostar! På vägen ut passade man på att leta efter "Månbergs sten", den som brukar vara utmärkt med en grön prick. Från redaktionens fönster kunde man inte se om stenen kom med upp, kan Du se någon HÄR?
4 oktober 2006
Redaktionen har fått ett brev för publicering här, men p.g.a. blygsamhet, jantelag och liknande är det motvilligt. Alla synpunkter, även av annan kaliber, ska ju få utrymme här.
"Inspirerad av ljudet av
och synen från det stora muddringsmenageri som pågår i vår vik till allas
vår glädje, tar jag mig en guidad tur på Skatans hemsida. Och det är så
roligt. Vilka härliga bilder och berättelser! Det
handlar om oss, vi som bor här och vårt vardagsliv. Det gör mig så glad!
Tack Elisabet för att du gör detta så fantastiskt bra! En bättre ideell
webbmaster får man verkligen leta efter!
Ingeli Gagner, Skatan"
Nåväl, nu är det gjort, redaktionen niger och tackar!
3 oktober 2006
Det hörs inte så mycket på bryggan förutom mullret från mudderverket, som pågår från tidig morgon till efter mörkrets inbrott.
Däremot har följande hörts från SMHI: "Jodå, det har blivit varmare!" I en ny analys av temperatur- och nederbördsdata i Sverige under de senaste 15 åren (1991-2005) jämfört med perioden 1961-1990 har medeltemperaturen ökat med i genomsnitt 0,9 grader; minst i Skåne (mindre än 0,8) och mest i inre Norrland (upp till nästan 2 grader), i Skatan är temperaturhöjningen 1,0 grader. Det är, som man säger, statistiskt säkerställt. Nederbörden har också ökat, framför allt under vintern i norra och västra delarna av landet. Nederbördsdata varierar dock mera, vilket gör det svårare att se eventuella trender. (från "Medvind", ett faktablad från SMHI.)
22 september 2006
Tack, nu är logi ordnat för NOÅS-folket. Vid gästbryggan ligger bogserbåten BORE, och alldeles utanför Lillsundet ligger resten av maskineriet. Inga dåliga grejer, minsann! Titta HÄR!
21 september 2006
Muddrarna är på väg! De förväntas komma till Skatan idag. De har en önskan om att hyra rum för tre personer den närmaste tiden i Skatan. Om Du har ett hus som står oanvänt de närmaste månaderna, och om Du är beredd att upplåta det för tre personer mot ersättning, hör av Dig till webbmaster. E-postadressen finns på startsidan.
14 september 2006
Nu är det nog många som undrar när det blir någon muddring av. Lugn! NOÅS har haft ett litet problem med en kran, men den förseningen behöver vi inte oroas av.
12 september 2006
5 september 2006
Titta in på Skärgårdsföreningens hemsida! Det drar ihop sig till muddring i Sjöbodviken!
27 augusti 2006
En riktigt kär tradition är Lyskvällen. Sista lördagen i augusti tar vi tack och farväl av sommaren. Stränder och bryggor lyses upp av marschaller och i den stilla sommarnatten strövar vi omkring på vägar och stigar runt Sjöbodviken, eller glider vi tyst på vattnet i båtar. På Caféets kaj bjuds fisksoppa och musik. Vi träffar inte bara byborna men även tillresta sommarboende, som kommit just för det här tillfället. Det är svårt att fånga sådana stämningar på bild, men ett försök kan Du se HÄR.
23 augusti 2006
Kan det redan vara dags att säga farväl till sommaren? Vi har ju underbart väder - utom på natten då regnet står som spön i backen. Men ska man vara ärlig, har det blivit betänkligt lugnt och tomt i byn. Göran Sjöbom i Skatans Rökeri angav tonen, som Ni kan se HÄR.
18 augusti 2006
Representanter från de myndigheter som finansierar Muddringsprojektet besökte Skatan. Efter allmän information om projektets framskridande, som levererades av styrelsen för Njurunda Skärgård e.f. med Lars Moraeus i spetsen, presenterades näringsverksamheterna i byn och deras framtidsplaner av Pelle och Marie Sjöbom. Ett par representanter från Lubban, Inge Lundström och Hans Mattson, deltog också. Vädret inbjöd till en guidad båttur till de för Muddringsprojektet aktuella platserna. HÄR finns några bilder.
18 augusti 2006
Göran och Anton var ute på strömmingsfiske tidigt på morgonen, och rapporterade belåtet om stor fångst, 34 fiskar! Bild från garnrensningen HÄR!
12 augusti 2006
I den ljuvligaste av sommardagar firade familjen Moraeus dopet av den yngsta familjemedlemmen, Ella Olivia. Ceremonin ägde rum på bryggan till mammas och pappas, d.v.s. Annelis och Johans, hus. Dopförrätare var Skatans egen Åsa Oreland, och hur fint det var kan Ni se HÄR.
8 augusti 2006
Alla Ni som har frågat efter Skatans sponsortröjor - de där svarta med www.skatan.nu på framsidan -i udda storlekar, små eller extra stora; Nu har vi fått en ny sändning, som finns till salu i Skatgalleriet.
3 augusti 2006
Nu är det snart dags att Olle (11) Johansson skaffar sig en större båt så att benen får plats. Titta bara HÄR! Det är väl bra att Sjöbodviken blir muddrad, om han skulle få för sig att skaffa en riktig havsseglare!
24 juli 2006
Skvallerredaktionen har naturligtvis en anonym krogspionavdelning. Den har nu prövat Skatans Café och Krog - oannonserad och förklädd till oigenkännlighet - och här följer en kortfattad utvärdering. Allt var i stort sett som väntat, d.v.s. mycket bra. Särskilt uppskattades de varma och lätta sjalar, som erbjöds att svepa om frusna axlar i det lätta draget från Havet. Den enda negativa synpunkten gällde den "Kycklingsallad" som spionerna valde till huvudrätt. Den borde kallas något annat, något mera sofistikerat, gärna på franska, eftersom den var så FANTASTISKT GOD. "Kycklingsallad" kallas i allmänhet de trista alternativ för kalorijägare eller av annan anledning fiender till den riktigt goda maten. Men den här var både välkomponerad och riklig. PRÖVA SKATANS KYCKLINGSALLAD!
22 (och 9) juli 2006
Att vi får se båtar vid vår gästbrygga av de mest skilda slag är ju roligt. Det är dock mera sällan vi får se en flytande bastu utrustad med badbrygga, grill och allt vad en skön sommarkväll kan tänkas kräva, men det har vi sett nu. Redaktionens paparazzi var lite sent ute första gången (9 juli) och såg den tyvärr bara bakifrån, men den kom tillbaka idag igen, och HÄR är beviset.
19 juli 2006
Det var stort fiskafänge på bryggan under stoj och glam, som Ni kan se HÄR.
18 juli 2006
Inte alla nyheter är glada nyheter, tyvärr. Föreningen Tomtarna meddelar att Sponsringsfesten på lördag är inställd på grund av bristande intresse, d.v.s. alltför få sålda biljetter.
16 juli 2006
15 juli 2006
Sundsvalls Tidning recenserar SkatGalleriets utställning. Läs under galleriets egen sida!
14 juli 2006
3 juli
2006
Igår var den äntligen här, dagen då Skatans Café och Krog öppnade för säsongen. Milda sommarvindar drog över kajen, när den intogs av premiärgästerna. Nyheterna i menyn utvärderades grundligt av alla "stamgästerna" i byn, såvitt man kunde höra till fullaste belåtenhet. Ett par bilder avslöjar stämningen HÄR.
14 juni 2006
Det ska erkännas att redaktionen höll på att smälta bort i hettan igår. De nordanvindar som sveper in nu känns mer än vanligt livgivande. Det surrar av aktiviteter runtomkring. Det målas och snickras vid Caféet inför säsongspremiären på lördag. Litet mer i bakgrunden, men inte mindre betydelsefullt "surr" gäller Det Stora Projektet, d.v.s. muddringen av Sjöbodviken och vidgandet av Lillsundet (infarten) och Järnsundet. Läs mera om det på Njurunda Skärgårds egen hemsida, som Du länkar till från startsidan.
Pingstafton, 3 juni 2006
Trots regn och kyla drog sex starka och modiga män ut på havet för att placera ut de prickar som ska leda våra sjöfarande gäster - och oss själva - tryggt och säkert in till Skatans Fiskeläge. Redaktionens papparazzi-liga dokumenterade det hela. Titta HÄR!
27 maj 2006
Det var idag Informationsmöte i Njurunda Skärgård Ekonomisk Förening, Skärgårdsföreningen kallad, på Dansbanan med efterföljande Årsmöte. Det mesta handlade om Muddringsprojektet naturligtvis, men det ska man titta in på Skärgårdsföreningens egen sida för att lära mera om - så småningom. Man kan också titta i Skärgårdsföreningens egen lilla ficka i Hamnstugan om några dagar.
Skatans Café och Krog öppnar den 17 juni. Då är sommaren i Skatan igång igen i full skala. Vi ses över en macka med sikröra och en öl eller ett glas vin på kajen!
18 maj 2006
16 maj 2006
13 maj 2006
Det var Årsmöte i Föreningen Tomtarna, och mötet var ovanligt välbesökt den här gången, vilket ju är uppmuntrande för styrelsen. På Tomtarnas egen hemsida kan Du läsa om den nya styrelsens sammansättning och - så småningom - protokollet från mötet.
9 maj 2006
Åsa Oreland - ja just den modiga kvinna, som "vinterbadade" i lördags - och hennes man Per Nilsson är både nya i Skatan och nygifta. Skvallerredaktionen bad om en bild, och fick ett brev till svar. Så här skriver de: "Här kommer en bild från Jukkasjärvi iskyrka där vi vigdes 29 mars av prästen Anna Koukos som var iklädd lovikavantar, lappskor och en skrud i vintervitt o grått ylle. Vi övernattade också i en issvit. Både ishotellet och kyrkan höll -5 grader konstant inomhus. Utomhus var det ca -25-15 grader och strålande sol de tre dagar vi tillbringade där. Helt underbart och oändligt mycket vackrare än vi hade drömt om. I lilla Jukkasjärvi fick vi också ett internationellt perspektiv då vi hörde olika språk talas från hela världen. Hälsningar Åsa Oreland och Per Nilsson (som båda behåller sina respektive "gamla" efternamn)." Bilden hittar Du HÄR. Vi GRATULERAR och hälsar dem välkomna!
6 maj 2006
Håll i Er nu! Idag tog en av Skatanborna årets första dopp i Sjöbodviken. Fyra (4) dagar efter det att isen gick! I dykardräkt månntro? Icke heller. Vem kan det ha varit? Jo, det var Åsa Oreland, nyinflyttad i byn. Den kvinnan kommer vi säkert att få höra mera om. Tufft Åsa, det är så'na som Dig Skatan behöver! Bara vi andra slipper sådana äventyrligheter, tack.
5 maj 2006
Nu har isen gått, de sista resterna försvann från Sjöbodviken i tisdags (den 2:e maj). Men än så länge ser man knappast några båtar i sjön. Båtrampen är nämligen blockerad av en jättelik snödriva. Just densamma driva som Olle Johansson etablerade ett ishotell i - på den tiden det begav sig. Numera droppar det betänkligt från taket.
22 april 2006
Det var säsongsavslutning i Bastun på eftermiddagen, vilken pågick en bit in på kvällen. Damerna har ännu inte lärt sig vilken nytta bastun kan vara till, när det gäller det s.k. informationsutbytet mellan byborna, men herrarna har, minsann! Vad som försiggick inne i bastun, när våren festades in, kan vi bara ana oss till. Roligt var det i alla fall, kunde man höra!
13 april 2006
Hissa flaggan i morgon! Erik "Blecken" Sjöbom fyller år. Han blir 96 år, och det gör han med all heder. Pigg och vital har han berättat om sitt liv för Anders Ängebrink på Sundsvalls Tidning. Läs artikeln och se ett par bilder HÄR.
13
Isen ger sig snart, och då kommer sjöfåglarna
hit. Vid samtal med Sundsvalls miljöchef Stig Johansson framkom följande
rekommendationer:
Någon enstaka död fågel kan tas om hand och eldas upp i en tunna utan
vidare åthävor. Skulle det bli flera döda fåglar, eller om fåglar ser ut
att vara sjuka, ska det larmas så att distriktsveterinär kommer hit för
provtagning och vidare föreskrifter. Användbara telefonnummer:
020-202000 (Information om
fågelinfluensan)
060-191177 (Miljökontoret i
Sundsvall)
060- 553130 (Distriktsveterinärerna)
11414 (Polisen)
7 april 2006
Det kom ett brev:
Tack alla ”Tomtar & Troll” (som det stod på kortet) för den kära
blomsterhälsningen när jag låg på sjukhuset. Den värmde så gott! Och Tack alla
ni som ringt och frågat hur jag mår!
Om mindre än två månader öppnar rökeriet, årets höjdpunkt! Vet inte när
vår egen guldkrog (caféet) öppnar.
Det blir i alla fall en höjdare på samma nivå som rökeriet. Och innan det sker
ska all snö bort, isen väck, vårblommor, gräsmattor och träd ska fylla Skatan
med grönska och doft. För att naturen ska hinna med sig så blir det säkert en
rekordvarm vår. Så alla vi som väntat på något gott…
Bästa hälsningar
Ingeli Gagner
Äntligen! Temperaturen har kravlat sig upp på den positiva sidan, och det känns vårlikt i luften. Och visst, Ingeli har kommit hem! Hon kom i lördags, den 1 april, och hon säger att hon suttit och njutit av vårsolen på trallen idag. Det är en lättnad för alla som på avstånd följt hennes kamp mot sjukdomen. VÄLKOMMEN Ingeli!
29 mars 2006
Nu har det varit väldigt tyst på bryggan en tid. Undra på det i det väder, som vi har. Ska det se ut så HÄR i slutet på mars?
Varför skulle våren tveka? Jo, den kommer nog, bara Ingeli kommer hem för gott!
11 mars 2006
6 mars 2006
19 februari 2006
P.S. Helena och Anders, som gifte sig förra lördagen (se nedan), gjorde ungefär detsamma. Medan arbetena pågick i deras hus satt det ett anslag vid entrén för besökande att begrunda. Det såg ut så HÄR. D.S.
11 februari 2006
Idag har det varit Bröllop i Galtströms Kapell. Skatans vinterfrusna själar värmdes och fröjdades, när Anders Johansson och Helena Olsson vigdes till man och hustru. Både Helena och Anders tillhör skaran av genuina "Skatungar", så glädjen var dubbel, så att säga. De båda barnen deltog också, Tilda tog hand om mammas brudbukett, Olle räckte över vigselringen till pappa. Johanna Ulfsdotter och Johan Moraeus underhöll med sång och spel. Hur stämningsfullt det var, kan man se på bilderna HÄR. Efter vigseln ställdes till fest i Galtströms Café, skvallerredaktionen vet inte om den kanske pågår ännu.
15 januari 2006
Det är åter dags att rapportera om nyinflyttade Skatanbor. Åsa Oreland och Per-Åke Nilsson har installerat sig i ett av husen på Sörskatan, nämligen det som familjen Lindström bodde i. Hjärtligt välkomna Åsa och Per-Åke!
14 januari 2006
Jo minsann, det var inte bara ett hugskott att damerna tog över bastun ett par timmar förra lördagen. Idag hände det igen, och därmed får vi väl kalla det en tradition. Alltså; fr.o.m. nu är det dambastu på lördagarna mellan 14 och 16, herrarna får maka åt sig lite och tilldelas tiden 16 till 18.
5 januari 2006
Krontanten (se nedan) kallades så av det unga gardet på 50-talet och däromkring. De unga som sprang ärenden eller hjälpte henne brukade som belöning få en krona, därav namnet. Detta har intygats av både Göran Sjöbom och Kerstin Persson, som var barn på den tiden.
3 januari 2006
Nu har det kommit till redaktionens kännedom att Skatan har fått nya innevånare. Elisabet och Mats Olsson har flyttat in efter Elisabets far Stig i det hus som tidigare kallades Krontantens hus. Varför kallades det så? Hur som helst, Elisabet och Mats hälsas hjärtligt välkomna!
23 december 2005
Stor dag i Skatan! Vi fick en ny liten Skatunge, Madeleine Sjöbom. Mamma, pappa och storasyster är Eva-Marie, Pelle och Josefine. Så instämmer vi med Carl-Mikael Bellman:
Sove lulla, lilla vän, Bygga hus av kort, lull, lull
din framgång skall oss gläda. sku vi bygga, blåsa kull,
När Du vaknar sku vi se´n, och små visor kväda.
dig klippa häst och släda.
Ett porträtt av den lilla kan Du se HÄR.
17 december 2005
Hamnstugan har blivit ombyggd, så nu finns mera utrymme i bastun och i köket.
Invigningen sammanföll med Bastupojkarnas årliga julfest. Ångan pyste och sången ljöd ur varje springa i stugan, och mot kvällen uppfördes den lika traditionsenliga dansen på altanen. Bevis finns i digital form, men lämpar sig knappast för publicering här.
11 december 2005
Årets Julmarknad, arrangerad av Tomtarna, gick av stapeln på eftermiddagen. Aldrig någonsin har vi haft så mycket varor av alla de slag att erbjuda, och aldrig någonsin har de tagit slut så snabbt. Hela byn vimlade av gäster, "torget" mellan Cafét och Rökeriet var en enda sorlande, glittrande fest, när Luciatåget gjorde sin entré. Kerstin Persson ska ha en tacksamhetens eloge för det jättearbete hon lade ned.
Några bilder kan Du se om Du klickar HÄR.