11 augusti 2016
När var Ni senast inne i Nätboden och studerade Skatans historia? Nu har den utökats med en nyförvärvad släktkrönika, nämligen den om Petter och Lina i Myrbodarna, deras 15 barn med alla ättlingar i trakten. Se HÄR! Roland Zetterberg stod för insändandet till redaktikonmen.

När vi ändå har traktens historia i sinnet, varför inte följa Rolands andra tips/påminnelse som inkom härförleden:
"Ni får inte missa det nya Fiskemuseet på Lörudden, som invigdes 22 juni, med bland annat nyinspelade filmer kring olika fiskemetoder för strömming, lax och löja. Det bygger bl.a. på arkivmaterial från SVT Västernorrland. Där finns även länkning till hemsidan "Trålfisket i Medelpad", som Skatan och Tomtarna varit delaktiga i.
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/lorudden-yrkesfisket-dokumenteras?cmpid=del:pd:ny:20160722:lorudden-yrkesfisket-dokumenteras:nyh

15 juli 2016
HÄR kan Ni läsa Ulf Bromans poetisdka tal som han höll på Sillunchen, en härlig travesti på en dikt av Tage Danielsson.

11 juli 2016
Nu är det dags för flera Årsmöten igen.
Galtholmens Samfällighet
har sin redan på onsdag på Dansbanan, som Ni kan se på Startsidan. Där finns alla dokument tillgängliga.
Björns vägförening kommer efter med sitt årsmöter på lördag. Dessutom kommer inom kort att presenteras äldre protokoll. Allt skall finns på Björns egen sida.

1 juli 2016
Idag öppnas Nätboden för alla som vill se hur det var i Skatan förr. Margareta Sjöbom har arrangerat en utställning med fotografier från förra seklet. Det var Tomtarnas Forskargrupp som strax före sekelskiftet intervjuade alla de gamla i byn, de som hade så mycked att berätta och som hade bilder liggande i sina lådor. Tack vare Forskargruppen finns allt detta kvar att ta del av. Nu står Nätboden öppen till 28 augusti. Passa på! Alla är välkomna! 

22 maj 2016
Det finns inget som kan övertyga redaktör'n för hemsidan lika mycket som en solig söndagsmorgon hemma i Skatan. Att sluta med Hört på bryggan befanns icke vara möjligt. Nu börjar den tiden på året, då händelserna på bryggan duggar tätt. Som ett exempel kom till redaktionen in en bulletin från båtklubben Arken, och den blir man så somrigt glad av. Klicka in på startsidan och läs!

9 januari 2016
Idén med den här sidan - Hört på Bryggan - fick redaktör'n från ett annat litet kustsamhälle. Visst var idén bra, och visst har den roat många, även redaktör'n. Dock, hur ogärna man än vill, kommer man till ett skede, när allt börjar gå tomme. Innan någon annan gör det, bestämmer redaktionen på egen hand att det tar slut nu.
Det finns ytterligare en anledning till detta. Föreningen Tomtarna har de senaste åren gått från klarhet till klarhet, och dess hemsida blir ständigt bättre. Gå dit när Ni vill ha nyheter från Skatan!
Skatans hemsida blir kvar, och i Arkivet finns de gamla sidorna kvar.

. . . . . och tiden gick . . . . .